Super squares meet flowers

Gepubliceerd op 13 oktober 2017 om 10:12

Experimenteren met airbrush en sjablonen.

Binnenkort mag ik weer op cursus ga bij Marcy van Atelier Marci Artistic. En vond het daarom wel belangrijk om te gaan oefenen met de airbrush.

Vooraf heb ik diverse maten vierkante mallen gemaakt op transparante folie. Deze folie van het merk Sigel is bij bijna iedere kantoor/ boekhandel verkrijgbaar. Deze folie is gemakkelijk, zowel om op te tekenen als om uitsnijden. Er zal absoluut een goedkopere manier zijn (plusminus 16 euro per 10 vellen) maar helaas ben ik er nog niet achter.

Omdat ik lang niet had geoefend merkte ik dat egaal airbrush een dingetje was. Bij kleine oppervlakte gaat het prima maar wanneer je grote vlakken egaal wil opbrengen is oefenen echt een must. Vooral bij lichte kleuren baart oefening, kunst!

 

  • Eerst heb ik dit lieftallig model voorzien van de kleur violet van Mehron Paradise Makeup. 
  • Voor de bloemen op haar benen heb ik Cameleon Baseline gebruikt. Cameleon een prachtig en fijn merk met een scala aan kleuren. 
  • Deze paint bracht ik op met kwasten van Cameleon (Bodybrush en Kabukibrush).   

Noa80312.jpg

  • Daarna ben ik begonnen met de vierkantjes te airbrushen. Ik gebruikte ProAiir Hybrid airbrushverf. De verf is fantastisch om mee te werken en ruikt ook nogeens heerlijk als je het opbrengt. Toch liep het airbrushpistool een aantal keren vast, dit heb ik verholpen door de verf iets te verdunnen met alcohol. 

ProAiir Hybrid, wordt geleverd in 60ml flesjes. Is een watervaste schmink die ontwikkeld is voor het gebruik met de airbrush en anders dan alle andere schmink op de markt. Buiten dat de kleuren van ProAiir intens en mooi zijn, is ProAiir Hybrid ook nog eens de meest waterafstotende schmink formule die ooit is gemaakt. Omdat er geen water in de formule van Proaiir is opgenomen is deze 1 tot wel 3 dagen watervast en kun je zelf zwemmen wanneer je ProAiir op je lichaam hebt. Verkrijgbaar bij http://www.schminkengrime.nl

 

Noa81002.jpg 
Noa81372.jpg

  • Het gezicht en haar heb ik deels met make-up (diverse merken) en deels met de airbrush opgezet.
  • Bloemen en masker heb ik gemaakt van Eva foam en geverfd met Cameleon Baseline. Tip! Plak eerst en ga dan painten want eerst painten en dan plakken is geen succes.

 

Het was een super leerzame dag... Maar wil je goed airbrushen is het net als bij bodypainten, oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Want zelfs een simpele vierkantje airbrushen is niet zo eenvoudig.

Cursus airbrush http://marciartistic.nl/contact.html