Hair and Makeup

Gepubliceerd op 2 november 2017 om 23:25

Het Vijverbos - Harmelen

Mijn eerste vriendje (1989) was kapper omdat het mij leuk leek om een eigenzaak te beginnen heb ik ook toendertijd een kappersopleiding gevolgd. Tijdens de opleiding stopte mijn vriendje. Daardoor heb ik het vak, na de opleiding, nooit in praktijk uitgeoefend, niet omdat hij stopte, gewoon omdat het toen niet echt mijn ding was.

Wel heb ik stage gelopen en werkte op vrijdagavond en zaterdag in een kapperszaak. In deze zaak hadden zij ook een beautyafdeling met veel makeup. De eigenaar zag dat ik daar ook interesse in had. Er kwamen veel toekomstige bruidjes om hun proefkapsel te laten doen. Ik was natuurlijk een lekker goedkope kracht dus als verkooptechniek had mijn baas bedacht mocht ik dan, wanneer de eigenaar de bruidjes hun proefkapsel deed, de bruidjes opmaken. Vaak kozen de bruidjes dan voor het complete pakket en mocht ik 's morgens (voor school) mee om hun makeup te doen.

Na dat jaar knipte ik zo nu en dan nog wel eens iemands haar maar tijden veranderen, interesse veranderen, andere studies en ander vriendje. Dit jaar kwam mijn vriendin uit Zwitserland logeren. Haar haren moesten nodig geknipt worden, voor het eerst zins 27 jaar heb ik mijn schaar weer eens ter handen genomen. En weetje, ik vond het leuk!

Vandaar dat ik had bedacht, kom laat ik het weer eens proberen. Dit keer niet iemands haar geknipt maar bij gestoken.

Noa2795.jpg Noa2943.jpg

 

We gingen voor een natural look met lang haar in een bosrijke omgeving.

Hieronder een overzichtje van wat wij allemaal gedaan hebben om deze look te creëren.

 

Noa2805-1.jpg

Noa2807.jpg Noa2808-2.jpg

Noa2810.jpg

 

Foundation, schaduw, highlights, oogschaduw, wenkbrauwen, wimpers, mascara blush, lipstick, lipgloss hairextensions en krultang waren nodig om uiteindelijk de look te behalen die ik voor ogen had. 

Op naar het vijverbos en prachtige locatie in Harmelen. (Sorry, voor de zeer slechte gewoonte!)

Noa2840.jpg

Noa2841.jpg

Een kleine selectie van het uiteindelijke resultaat.

Noa2827.jpg

Noa2905.jpg

Noa2927.jpg

Noa2979.jpg

Noa3002.jpg

Wat een inspiratie volle dag was het! Bedankt lieve An en Fotograaf Ed van Rouwendal, het is mij altijd weer een genoegen om met jullie samen te werken!

Ps. Het model is van nature een prachtige vrouw en heeft wat mij betreft niets nodig!