Frankenstein

Gepubliceerd op 12 oktober 2017 om 20:32

Hechtingen

Instructie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=gB8aFTofT1w

 

 • Mehron Pencil Liner Brown

 • Mehron Pencil Liner Black

 • Sculpt Gel

 • Colorset Powder

 • Stanless Steel Spatula

 • Mehron Celebré Pro HD Cream Foundation

 • Mehron Highlight and Contour Palette

 • Tinsley, Frank-n-Bolts 3D FX Transfer

 • Mehron Paradise Tropical Lime

 • Mehron Precious Gem Powder Jade

 • Mehron Precious Gem Powder Diamond

 • Mehron StarBlend Cake Make-up Green

 • Mehron Paradise Makeup Basic Red

 • Mehron Paradise Makeup Liner Penseel, 811

 • Eyeliner

 • Mascara

 • Pros-Aide of Mehron Spirit Gum Mat

 • Spons

 • Bakje met water of planten spuit

 • Grove oude ketting of armband

 • Tangetje om de schakeltjes open te buigen

 

 

Waar wil je de naden op je gezicht

 1. Het makkelijkste werken is als je voordat je begint gaat bepalen waar je de naden wil hebben. Deze kun je met een Pencil Liner Brown of met je eigen oogpotlood aftekenen. Hieronder wat inspiratiebronnen hoe je de naden op je gezicht zou kunnen maken.

29f6a9f23423d7f618f0cf1960b36c25.jpg  72bef0c93c6870ba997fbcafc709f159.jpg

38fc990b814cb46a4ed510c3ee3598fb.jpg  e6e9f3464530634331c55853cdae790d.jpg

Sculpt Gel

 1. Meng een gelijke hoeveelheid van component A en B door elkaar en eventueel c om het mengsel zachter te maken of volg de instructie's op de verpakking of kijk het Engelstalige instructiefilmpje https://www.youtube.com/watch?v=TgkzTEW4LTY. Daarna kun je de sculpt gel met een stalen spatel op de net getekende naden de sculptgel aanbrengt. Let op! Breng een brede lijn aan daarna trek je pas er een lijn in. Heb je nu geen spatel kun je het ook met een bot bestekmesje proberen (maar weet dat ik niet verantwoordelijk ben als je in je huid snijdt). Laat de Sculp gel nu drogen.

 2. Om goed te bepalen wanneer de sculpt gel droog is kun je, in het bakje waar je het gemixt in hebt, voelen of het een beetje is opgedroogt... Wanneer het plakkerig aanvoelt maar niet meer op je vingers blijft plakken, weet je dat het droog is..

 3. Daarna poeder je het af, dit is om het te fixeren en om de glans weg te halen. Dit kun je doen met Colorset poeder maar elke willekeurige make-up poeder werkt ook.

 

Gezicht: de stukken die je niet met een kleur voorziet.

 1. Deze kun je met Mehron Celebré Hd Pro Cream Foundation in kleuren. Maar natuurlijk kan je hiervoor ook je eigen foundation gebruiken.

 2. Daarna fixiceer je met colorset Powder of je eigen poeder.

 3. Schaduw en Highlights kun je heel gemakkelijk met Mehron Highlight and Contour Palette aanbrengen maar heb je dit van een ander merk werkt dat ook prima.

 

Tinsley Sheet maar je kunt ook zelf iets maken met Sculpt gel

 1. Hou de Tinsley sheet (Frank-n-Bolts) tegen het licht en om cirkel/ teken af met een markerstift aan de achterzijde, papieren gedeelte, waar de applicatie “Frank-n-Bolts” stukken zich bevinden.

 2. Haal de boven kant eraf (transpart met applicaties) en knip op de afgekende stukken eruit.

 3. Plaats met de zijde waar je de stukken hebt af getekend en uitgeknipt terug op de bovenzijde waar de applicatie stukken zich bevinden.

 4. Voorzichtig wrijf je met je vingers, van applicatie “Frank-n-Bolts” naar de buitenkant, zodat er geen luchtbellen zich meer bevinden op de sheet.

 5. Knip nu de applicatie “Frank-n-Bolts” stukken uit. Let op! Kijk uit dat je niet in de applicatie knipt.

 6. Wanneer je ze op de huid plaatst Let op de volgende instructie's

 7. Maak je huid goed schoon (geen vuil of make-up) en zorg dat er geen haar zit.

 8. Haal de transparante achterkant van de sheet er voorzichtig af. Deze voelt plakkerig aan!

 9. Waarneer je hebt besloten waar de applicatie “Frank-n-Bolts” mag komen, plaats je het tegen de huid en druk zachtjes maar goed aan.

 10. Als applicaties “Frank-n-Bolts” goed zitten, pak je een spons met water en maak je de bovenzijde waar het afgetekende papier nat. Let op! Het papier moet goed en doordrenkt van water zijn. Neem hier de tijd voor.

 11. Voordat je het papier verwijderd nog één keer goed aandrukken. Nu heel verzichtig het papier verwijderen. Het kan zo zijn dat je nog een luchtbel ziet.. Maak dan je vinger nat en druk heel voorzichtig de bubbel weg. Vond je het lastig kun je ook nog het Engelse instructie filmpje van Tinsley sheet bekijken, Let op! Dit is wel een andere product maar dezelfde werkwijze https://www.youtube.com/watch?v=707zC_IPBvY

 

Gezicht: de stukken die je wel van een kleur voorziet.

 1. In het filmpje gebruikte ze hiervoor Mehron Paradise Tropical Lime, maar ook Cameleon, Superstar, Kryolan of welk ander merk facepaint heeft prachtige kleuren groen om deze Frankenstein tot iets unieks te maken.

 2. Schaduw en Highlights kun je heel mooi aanbrengen met Mehron Precious Gem Powder Jade en Diamond maar heb je dit nu niet, kun je het ook met een glanzende groene of parelmoerige kleur oogschaduw maken.

Ogen

 1. Je kunt natuurlijk de ogen opmaken, hieronder enkele inspiratievoorbeelden maar ook een simpele eyeliner en mascara maken het speciaal. De rand onder het oog hebben ze in het filmpje met Mehron Pencil Liner Black zwart gemaakt. Maar elke oogpoltood die jij hebt kun je hiervoor gebruiken.

cc5b4ab9c5d5d5467fe02ab7062e2874.jpg  627922d5d282003a196a44aaebfa73b0.jpg

Wenkbrauwen

 1. In het filmpje is gekozen om één wenkbrauw met Mehron StarBlend Cake Make-up Green, groen te maken. Mocht je dit niet hebben kunnen je ook gewone groene oogschaduw gebruiken of een groene kleur facepaint.

 

Lippen

 1. Met Mehron Paradise Makeup Basic Red kun je de lippen prachtig rood maken maar misschien heb jezelf wel een prachtige kleur rode kleur lippenstift of ander merk facepaint. Natuurlijk kan je die dan ook gebruiken.

 

Naden

 1. Met een heel dun penceeltje (Mehron Paradise Makeup Liner Penseel, 811) heeft zij de naad tussen de sculpt gel ingekleurd.

 

Bouten (Tinsley)

 1. Plak de bouten in de daarvoor bestemde sheet. Wat zo fijn is van Tinsley sheets is dat ze de lijm erbij leveren en je het dus niet meer extra hoeft te kopen.

 

Hechtingen

 1. Prepareer van te voren de ketting of armband, haal alle schakels van elkaar af en buig ze tot een soort open nietje/ halve maan. Gebruik Pros-Aide (wacht tot de lijm transparant is opgedroogd) of Mehron Spirit Gum Mat om de open gemaakte ringetjes over de sculpt gel te plakken. Mocht je dit nu niet hebben met een stevig stuk zwart touw kan je ook een super leuk effect krijgen. 

 

Natuurlijk kan je het geheel afmaken met een prachtige lenzen, de keuze is aan jou! Er zijn veel Frankenstein voorbeelden op internet te verkrijgen... Wens ik je heel veel plezier met jouw unieke creatie en hopelijk tot de volgende keer! 

 

Linda en Jerry van https://schminkengrime.nl dankjewel voor het instructiefilmpje op YouTube en waar je ook al gebruikte materialen die in het filmpje te zien waren kunt bestellen. 

 

Bron: youtube https://www.youtube.com/watch?v=gB8aFTofT1w van schminkengrime.nl