Forest Fairy

Gepubliceerd op 12 oktober 2017 om 23:33

Hoe niet voor de hand liggende spullen te gebruiken?

 

 

 • ProAiir Pros-Aide

 • Mehron Fantasy FX Ogre Green

 • Mehron Fantasy FX Green

 • Mehron Fantasy FX Gold

 • Mehron Pencil Liner Black

 • Mehron Intense Pro - Earth Palette

 • Mehron Paradise Makeup Basic Red

 • Mehron StarBlend Cake Make-up Black

 • Mascara

 • Sponsje

 • Wattenstafjes

 • Grasmatten (https://nl.aliexpress.com)

 • Vlinders, lieve heersbeestjes of torren, spinnen (https://nl.aliexpress.com)

 

Hair

 1. Grasmatten: Omdat een hoofd rond is, is het gemakkelijker om met verschillende maten grasmat te werken vandaar: Knip 3 repen van ongeveer 2 cm voor de bovenkant van het hoofd, maar knip ook 16 repen van ongeveer 1cm voor de zijkant van het hoofd. Hou stukjes grasmat over voor de voorkant. Je kunt de repen op een bald cape plakken met Pros Aid (altijd wachten tot dat de Pros Aid transparant is geworden) of de repen met haarspelletjes op je eigenhaar vastzetten. Let op! Begin dichtbij de haargrens. Om de natuurlijke haargrens te verbergen smeer je met een wattenstafje wat Pros Aide op je voorhoofd, wacht tot deze transparant is en plak dan de losse stukjes gras er op.

   

Gezicht

 1. In het instructiefilmpje gebruikte ze Mehron Fantasy maar je kunt hier alle merken schmink voor gebruiken. Als eerste gebruikte je Ogre Green, om het gelaat te bedekken om het mooi dekkend te krijgen kun je het beste een spons gebruiken. Let op! Vergeetje je oren niet, als je binnen in je oren kleur wil gebruiken... Pak dan een Penceel en bedek voorzichtig de binnenkant van de oorschelp.

 

Schaduws op het gezicht

 1. Daarna gebruik je groen gemengd met de Ogre green om schaduws aan te brengen. Hieronder lijst van schaduws (donkere stukken) die je kan gebruiken voor jouw gezicht.

 

4acf9960b229d6d5e8ac13067c9b8169.jpg

 

Highlights op het gezicht

 1. Gebruik Gold om highlights aan te brengen. Hierboven een voorbeeld van highlights (lichte stukken) die voor jouw specifieke gezicht zijn bedoeld.

   

Wenkbrauwen

 1. Smeer een dikke laag Pros Aide met een wattenstafje op je wenkbrauwen en wacht tot dat de lijm transparant is opgedroogd. Plak grassprietje voor grassprietje op je wenkbrauw.

 

Ogen

 1. Om je ogen meer sprekend te krijgen gebruiken ze in het filmpje een oogpotlood Mehron Liner black om de binnenkant van de oogrand een zwart randje te maken en voor de onderkant tegen de wimpers aan een lineliner om de rand aan te zetten, waardoor de ogen er meer uitkomen. Natuurlijk kan je hiervoor je eigen ogenpotlood en eyeliner gebruiken! Het ooglid kun je met (je eigen) zwarte oogschaduw bedekken. In het filmpje gebruikte ze Mehron StarBlend Cake Make-up Black. Let op! Is de StarBend eenmaal nat, kun je het niet meer als poeder gebruiken. Als laatste gebruiken ze een maskara om de wimpers zwart te maken.

 

Lippen

 1. Als laatste maak doe je jouw lippen. In het filmpje gebruikte ze Mehron Paradise Makeup Basic Red omdat deze kleur zo mooi en intens rood is maar elke willekeurige lipstick die jij wil gebruiken en hebt, is goed. Het wordt immers jouw creatie!

 

Versieren jouw creatie

 1. Lieveheersbeestjes, vlinders, rupsen, toren enz. het is wat jij leuk vindt om te maken. Mocht je lenzen hebben is dat ook tof om deze tutorial helemaal de jouwe te maken.

 

Ik wens je heel veel plezier met het maken van jouw Forest Fairy. Rest mij nog Linda en Jerry van https://schminkengrime.nl te bedanken voor het instructiefilmpje op YouTube en waar je ook al gebruikte materialen kunt bestellen tenzij anders vermeld! 

 

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=8pULFBT4Le8&t=14s van Schminkengrime.nl