Bald Cap

Gepubliceerd op 13 oktober 2017 om 09:02

Hoe plaats je een bald cap?

Instructie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=2Uzx6OT2Rso&t=295s

Wat heb je nodig:

 • Mehron Bald Cap

 • Pros-Aide

 • ProAiir Hybrid

 • Encore Skin Cover Up (Alcohol Actived)

 • Wattenstaafje

 • Schaar

 • Alcohol 90% of Aceton

 

Werkwijze:

Wanneer je de bald cap bij een ander plaatst is het gemakkelijkst om achter de persoon te gaan staan tot stap lijmen .

 

Voordat je aan het stappenplan begint:

 1. Ontvet en reinig de huid.

 2. Maak het haar zo glad mogelijk. Bij kort haar gebruik gel en lak om het haar zo glad mogelijk naar achter te kammen. Bij langer haar kam alles naar achteren en maak een vlecht of staart.

   

Het plaatsen van de bald cap:

 1. Plaats de cap over het hoofd. Steek je beide handen (vuisten) in de bald cap en rek deze iets uit zodat zodat je controleren kan uitoefenen. Als je de cap bij een ander plaats of deze zijn duimen verticaal met de nagels tegen het voorhoofd wil houden zodat de cap hier van voren naar achteren over gehaakt kan worden. Let op! Dat het puntje aan de voorkant goed in het midden zit en dat er genoeg plakruimte onder de haargrens zit. 

 2. Zorg dat de cap glad en strak zit, het hoofd goed bedekt en er geen plooien zijn. Sla de rand van de cape iets terug waardoor je de Lijm kunt gaan aanbrengen.

 

Lijmen:

 1. Lijm (Pros-Aide) met een wattenstaafje zo dicht mogelijk langs de haar lijn (voorhoofd en bakkenbaarden) ongeveer 1,5 tot 2 cm breed. Wacht tot de Pros-Aide transparant is geworden en plaats dan met spanning de cape terug.

 

Knippen

 1. Een bald cap is altijd aan de ruime kant, omdat iedereen een ander hoofd heeft. Neem je schaar en trek de bald cap uit, zodat er geen rimpels ontstaan. Doe dit zowel aan de voor, zij en achterkant. Begin aan de voorkant langs de lijm rand te knippen.

 

Oren vrijmaken:

 1. Wanneer je bij de oren komt let goed op dat je de inkeping niet te groot maakt. Ik advies dit in meerder stapjes te doen. Als laatste knip je het stuk aan de zij- en achterkant weg.

 

Bijwerken

 1. Vaak blijven er onverlijmde stukjes bald cape zichtbaar. Neem en wattenstaafje en verlijm alsnog, het is wenselijk dat je de bald cape minimaal ziet. Heb je nogsteeds randen kun je die bijwerken met aceton of 90% alcohol. Let op! Met aceton heb je hiervoor veel wattenstaafjes nodig, omdat door de aceton het plastic steeltje oplost.

 

Kleuren

 1. Volg je dit stappenplan is de bald cape minimaal zichtbaar en kun je gaan beginnen de bald cape in de juiste kleur te zetten. Hiervoor kan je greasepaint of wat wij hebben gebruikt Encore Skin Cover Up dit hebben wij aangebracht met een tandenborstel. Maar je kunt ook een droge spons gebruiken. Breng dan des gewenst product met een spatel op de droge spons en brengen het deppend op. Werk vanuit het midden van de baldcape naar de randen toe. Waarna je het kan uitwerken met gezichtsmake-up. Eventueel kan je het geheel afpoederen en matteren/ fixeren.

 

Het verwijderen van de Bald Cap

 1. Hier zijn verschillende removers voor maar je kunt ook alcohol minimaal 90% gebruiken. Gebruik een wattenstaafje met gewenste product om onder de bald cape te komen en maak voorzichtig los.

 

Benodigheden kunt u ondermeer bestellen bij http://schminkengrime.nl

Bron: Youtube schminkengrime.nl Met dank aan Jerry en Linda.