Model bij NNKB

Gepubliceerd op 24 september 2018 om 09:54

Fotograaf: Ed van Rouwendal

Painter: Sharon Sabandar

 

Het kampioenschap werd gehouden in de aangrenzende feestzaal van café - Restaurant "De Pompstee" aan de Brink in Roden.


Aan het NNKB deden drieëndertig kunstenaars uit binnen- en buitenland mee. Deze painters kwamen onder andere uit Nederland maar ook uit België, Duitsland, Litouwen en Zuid-Afrika. Dit keer mocht ik staan voor de Nederlandse Sharon Sabandar van De Schminkerie.  

Er waren 4 categoriën: 

  1. Spons en penseel amateurs
  2. Spons en penseel professionals
  3. Special effects
  4. Airbrush 

Het thema van de wedstrijd was: “Events of the world".

Sharon koos voor het Sint Michaël feest.

Michaël was de aanvoerder van de hemelse engelen tegen de duivel en andere duistere figuren. Hij versloeg de duivel die verandert was in een draak (Sint Joris heeft dit eeuwen later overgenomen).

Hij begeleide de zielen van de overledenen in het hiernamaals, hij stortte de zondaars hierbij in het vagevuur terwijl de anderen naar de hemel gingen.

Het werd een leuke dag! En ondanks de kou werd het mij zo aangenaam als mogelijk gemaakt. De organisatie kwam mij zelfs een extra deken en bekertjes thee brengen, dit omdat mijn knieën niet meer ophielden met schudden.  

Er werd enorm goed voor de innerlijke mens gezorgd.. koffie, thee, chocolaatjes, snoep,  appeltjes, er was zelfs naast de broodjes een heerlijk kopje warme tomaten soep. Ik vond het in 1 woord geweldig!

Na de jury was er een foto moment en de gebruikelijke podium presentatie. 

 

De prachtige muziek van Lana Del Rey maakt alles af. Sharon werd uiteindelijk 4de, een prachtige prestatie! Ik was en ben ook enorm trots op haar!

 

En zo kwam aan deze dag ook weer een einde en verdween alle verf in het doucheputje.   

Volgend foto's zijn van andere fotografen.

Tijdens de Rodermarkt, 15 juni 2019,  zal de tiende editie van het kampioenschap worden gehouden. Ik zou zeggen, zet het in je agenda! Het is zeker de moeite waard om de artiesten bezig te zien maar ook om de eindresultaten te bewonderen. Wil je weten wat je kunt verwachten op een wedstrijd kijk dan de volgende link  https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/139027/Beschilderde-lijven-stelen-de-show-in-Roden

 

Tanja Hommes, als eerste wil ik je nog hartelijk bedanken voor het leuk make-up tasje. "Don't be afraid to sparkle" en dat heb ik gedaan ondanks dat het niet aan van mijn gezicht af te lezen viel. Maar ook de rest van organisatie van het NNKB, wat hadden jullie het goed voor elkaar!  Ik kon merken dat jullie het echt vaker hadden georganiseerd. Tafels, afzetlinten, een hoek voor fotografen, de lunch en alle lieve vrijwilligers, mijn complimenten!

 

Lieve Sharon wat heb jij het goed gedaan en wat een prachtig jury commentaar, steek die maar in je pocket! Dat ik trots op je maar dat wist je al. Wat ben jij een leuk en gezellig mens met zoveel talenten. Het is dan ook een genoegen om voor jou model te mogen staan. 

 

Fotograaf Ed van Rouwendal, dit keer was het heel speciaal voor jou. Voor het eerst huisfotograaf, met 3 verschillende achtergronden en een spiegel. Ook op jou ben ik enorm trots en je merkt je hoeft geen spanningen te hebben... Alles komt zoals het komen moet en jij kunt dit als geen ander! Ik heb al het vertrouwen in jou! Lieve Ed enorm bedankt voor alle super leuke momenten, de gesprekken maar ook de sokken, thee, smintjes, de macjes, dankjewel voor alles! 


«   »