Alien

Gepubliceerd op 17 november 2021 om 08:10

Waar blijft de tijd. 

Inmiddels zit Valerio alweer in de tweede klas en had een stage opdracht. Hij mocht een dagje met mij meelopen (wat enorm leuk). Omdat ik geen productie had, oefenen altijd handig is, mocht Valerio kiezen wat er gemaakt mocht worden. Hij koos voor een Alien.  

Vanwege de tijdsdruk kozen we wel een masker van latex te maken omdat er geen tijd meer was om te sculpen.

Eerst de mal invetten met vaseline en daarna 8 keer een lage kryolan glatzan met een siliconekwast aanbrengen. Normaal gesproken gebruik ik een airbrush voor de lagen aan te brengen, dit omdat de lagen net egaler zijn. 

Als tweede bedachten wij een achtergrond waar de alien zou worden gefotografeerd. 

Voordat ons model Eliza zou komen hadden we alles geprepareerd. Want je kunt ervan uitgaan dat een SFX make-up toch al snel 2 uur duurt voordat het gezet is.

Omdat water gedragen verf niet werkt met latex gebruikte vetschmink van zowel Mehron als Kryolan en ProAiir Hybrid airbrush schmink. 

We bouwende een mobiele studio met dank aan Ed van Rouwendal die ons zijn studiolampen leende.

Er werd nagedacht over waar de lichten moesten staan, waar het model het beste kon zitten, de instelling van de camera. Instructies over hoe een SFX fotoshoot het beste tot zijn recht  komt. 

Ons model Eliza kwam om 13 uur. Haar ogen werden gepaint met schmink van Camelon. Boldcap werd geplakt en we spoten haar lijf en boldcap in met gekleurde hairspray van Kryolan. Ik vertelde hoe je het beste details kon schilderen. We gebruikte ProAiir om te airbrushen en diverse paletten Alcoholbased make-up om details erop te schilderen en sponzen. 

Valerio was verantwoordelijk voor de foto's. Het enige waar ik hem bij hielp was het verplaatsen van de lichten. Best moeilijk want nooit eerder had hij in deze setting foto's geschoten.  Maar het eindresultaat mag er zijn.

Dit is nog zijn nog onbewerkte foto's. En dat heb ik zo gelaten bij het publiceren. Gewoon omdat je ze al enorm goed in beeld hebt gebracht. Lieverd enorm succes a.s. zondag. Je hebt sowieso 12.990 foto's  achter je gelaten. 

 

Het eind resultaat is ook te zien op SFX Makeup of 

Lieve Schat, wat ben ik trots op jou! Wat ben jij enorm goed bezig. Je was geduldig, behulpzaam en nam heel veel eigen initiatief zonder eerst te checken of je wel op de goede weg was. Ik denk dat je ver kan komen als je deze mentaliteit blijft houden. Je bent een lieve jongen met heel veel creativiteit en een oog voor detail. Ga zo door en er staat een enorme mooie carrière op jou te wachten, welk beroep je ook zal kiezen.