Back to Nature (Gietklei)

Gepubliceerd op 13 oktober 2017 om 09:57

Een workshop van Yvonne Zonnenberg - YC Art

Altijd weer een plezier om aan een workshop van Yvonne te mogen deelnemen. Zoals gebruikelijk bij Yvonne kregen we eerst een heerlijke bak koffie met een lekker koek en konden we kennismaken met de fotografen, mede painters en modellen.

 

Tijdens mijn eerste paintjam (de Wall in Krommenie) had ik Manuela leren kennen. We hadden die dag meteen een klik en spraken af om samen en keer te gaan painten. Maar hoe cool dat uitgerekend zij nu ook aan deze workshop deelnam! Dus..... samen besloten iets te gaan maken.

 

Na de koffie begon Yvonne met een introductie wat we die dag zouden gaan doen.... wegpainten en gietklei.

 

Wat deden Manuela en ik;

 • Als eerste gingen we een plek uitzoeken.

 • Daarna de modellen positioneren. Dat lijkt heel gemakkelijk maar is toch best moeilijk. Het wordt snel saai en een dynamiekloos geheel maar na goede tips van Yvonne hadden we de positie van onze modellen bepaalt.

 • Al snel besloten we om een Boeddha op een houten pilaar met hedra te maken en konden we gaan aftekenen. Het was een heerlijke dag en het zonnetje scheen. We besloten om lekker buiten te painten.

   Noa93352-2.jpg  Noa93692-1.jpg

 • Zo nu en dan plaatsten we de modellen terug, op de door ons uitgekozen plek, om te zien of de paint wel in de juiste proportie was. En ik kan je aanraden, als je met 2 modellen werkt waarop 1 afbeelding over 2 lijven wordt gepaint, doe dit vaak! Want door een kleine nuance verschil in de positie kan de paint al heel anders lijkten.

   Noa9382.jpg

 • Halverwege de dag kreeg we een uitleg van Yvonne hoe met gietklei te werken. Wil je nu ook leren werken met gietklei? check dan http://www.yc-art.nl.

Noa93992.jpg

 

 • We maakten onze paint af, plaatsten onze modellen terug in de achtergrond en daarna konden de fotografen hun werk doen. Tip! Wanneer je zelf fotografeert is het belangrijk dat wanneer je de foto's maakt dit vanaf je uitgangspositie doet. Wanneer je dit niet doet, vervormen de paints compleet (zie voorbeeld 1 niet vanuit de uitgangspositie "bodybuilder" en 2 wel vanuit de uitgangspositie).

  Noa9460.jpg 2 Noa9456.jpg

 

Het was een enorme leerzaam workshop en echte aanrader!

 • Want je leert hoe om te gaan met gietklei.

 • Hoe dieptes in de paint te krijgen.

 • Positionering van modellen.

 • Handige truckjes met snel painten.

 • Kijken op afstand naar de paint.

 • En voor mij met stip op nummer 1 de onvoorwaardelijke gastvrijheid die Yvonne en Gareth elke keer weer bieden. Het is een gevoel van thuiskomen bij deze twee bijzondere mensen!

 

Dan wil ik nog lieve Manuela van Kooi bedanken voor de fijne en prachtige samenwerking, het was een eer en hopelijk gaan we dit nog vaak herhalen. Trots op ons eindresultaat! En natuurlijk mijn lieve en trouwe model Eliza, die altijd weer voor mij klaarstaat en alles met geduld afwacht! Als laatste wil ik fotograaf Ed bedanken, die veel te bescheiden is, dit qua werk en persoonlijkheid. Thanks Ed voor de geweldige foto's die hierboven en onder te zien zijn!

Noa9480.jpg

 

Wil je deze workshop ook volgen http://www.yc-art.nl/workshops.php of https://www.facebook.com/YvonneZonnenber/