Pollock's in Return

Gepubliceerd op 13 oktober 2017 om 10:01

Basis techniek van Jackson Pollock

Hoe heb ik deze basis techniek opgebouwd;

  • Ik ben begonnen met de ondergrond in dit geval Strong Black 2013 van Cameleon en heb deze met een kabuki kwast opgezet. 
  • Daarna heb ik het model (staand) op een groot grondzeil geplaatst en ben ik met een grote kwast haar beginnen te bespatten.

 

  • Eerst rood... Je kunt hier verschillende merken voor gebruiken maar zorg dat de paint die je gebruikt vrij vloeibaar is. 

Noa61522.jpg

  • Daarna blauw.

Noa61573.jpg

  • En tot slot wit.

Noa61663.jpg

 

Dit lijkt een eenvoudige techniek maar is dat niet. Omdat de verf zo vloeibaar wordt aangelengd, neigd de verf te gaan lopen waardoor de verf gaat mengen. De droogtijd tussen de kleuren is dus heel belangrijk. En in tegenstelling tot Jackson Pollock canvas ligt het model niet maar staat het model (omdat een menselijk canvas nu eenmaal niet plat is). Voor een ieder die deze techniek wil gaan doen en om frustratie te voorkomen, advieseer ik je, ga dit eerst uitentreuren oefenen op papier. 

 

Zelf heb ik in 2015 een cursus gooien met verf gevolgt zodat ik bij de Fabriek Woerden hier een super leuke workshop voor kon ontwikkelen. In deze workshop kun je de basis techniek aanleren (schilderscanvas). Vind je het leuk om deze gooien met verf workshop te volgen klik dan op  http://gooienmetverf.nl