Pointils

Gepubliceerd op 13 oktober 2017 om 09:18

Oefenen met de lijnen van het gezicht en licht accentueren.

Ook al is het eind resultaat best leuk geworden het wilde voor geen kant.

b423cfc87f88e915c5b26adbf13737c2-1.jpg 

Ik was geïnspireerd op het bovenste stuk van bovenstaand schilderij (Van Gogh) en wilde mijn interpetatie hierop maken. De achterkant die had ik eerder gemaakt en heeft inwezen niets met de paint te maken (ik vond de combinatie leuk maar ja, over smaak valt te twisten).

Wikipedia: Pointillisme is een schildertechniek die vooral aan het eind van de negentiende eeuw werd beoefend. Ze wordt getypeerd door het gebruik van stippen die ongemengd op het doek worden geplaatst. Doel was vooral het licht te accentueren op basis van een analyse van de kleuren (lees color wheel).

Hoe ging ik aan de slag? Ik ben maar begonnen..

  • Ik had continue mijn gsm in de aanslag om te kijken naar het bovenstaand schilderij.
  • Voor het haar heb ik Cameleon bodybrush by YC-art nr. 1 gebruikt, het is één van mijn lievelingskwasten, het werkt enorm lekker om te blenden maar ook om haar mee te painten.
  • Omdat ik eens out of the box wilde denken (wat ik tijdens de uv workshop van Liliana Sepulveda Hopman had geleerd), heb ik voor haar gezicht een penseel van Gold Line nr. 18 gebruikt, dit is eigenlijk een penseel voor acrylverf. Het was dan ook verbazingwekkend hoe lekker dit penseel op haar gezicht werkte en ik kan een ieder aanraden om het eens te proberen.  
  • Hoe ik de basis heb gemaakt kan je zien onder de volgende link http://www.youtube.com/watch?v=JxEocG2Xulc
  • Daarna heb ik met een stippel techniek naar het eindresultaat gewerkt en dat is niet geheel gelukt. Het behoord ongemengd te zijn en het mijne is gemengd maar goed... Aldoende leert men en uiteindelijk zal ik er wel iets op vinden.

Ben je net als ik, een echte beginner, kan ik je aanraden maak vlieguren!