Pompoentijd

Gepubliceerd op 12 oktober 2017 om 23:39

Hoe Sculpt Gel te gebruiken?

Instructiefilm: http://www.youtube.com/watch?v=0JnH4pFFk5M

 

Benodigdheden:

 

 • Mehron Pencil Liner Bruin

 • Mouldlife Sculpt Gel

 • Stainless Steel Spatula

 • Pros-Aide

 • Mehron Colorset Powder

 • ProAiir Hybrid Orange

 • ProAiir Hybrid Coral Tan

 • ProAiir Hybrid Old Blood

 • Cameleon Strong Black

 • Cameleon Filbert Brush Small

 • Mark Reid #4 Brush

 • ProAiir Mini Compressor Kit

 

  

Aftekenen van de mond

 1. Als eerste teken je de mond van de pompoen af. Maak het jezelf gemakkelijk door een lijntje te zetten vanuit je mondhoeken, zodat je kan zien waar je mond gaat eindigen en om goede symmetrie te krijgen. Zie hieronder wat inspiratievoorbeelden

   6811a9f91771232bd7e336a10d598664.jpg

   

  Scupt gel

 2. Meng een gelijke hoeveelheid van component A en B door elkaar en eventueel c om het mengsel zachter te maken of volg de instructie's op de verpakking. Daarna kun je de sculpt gel met een stalen spatel op de net getekende mond de sculptgel aanbrengt. Let op! Probeer zo net mogelijk de lijnen aan de binnenkant van de mond te zetten. De buitenkant is minder belangrijk omdat deze naar de gelijke hoogte van de huid worden uitgeveegd. Laat even drogen.

   

  Wenkbrauwen

 3. Voordat je de ogen gaat aftekenen. Maak je ogen en wenkbrauwen schoon en smeer Prosaiid in drielagen op je wenkbrauwen. Let op! Haal Prosaiid met een 99,9% alcohol van de wenkbrauwen of gebruik hiervoor een speciaal schoonmaakmiddel.

   

  Afpoederen

 4. Om het plakkerigheid van de wenkbrauwen en scuptgel weg te halen, poeder het af (Mehron Colorset Powder).

   

   

  aca61daf00bfcfe4c9d46a09d369fcfc.jpg 

  Ogen

 5. Teken de ogen af. Zie hierboven wat inspiratievoorbeelden.

   

  Inkleuren van het gezicht.

 6. In het filmpje wordt in het gezicht met een airbrush en diverse kleuren van ProAirr gewerkt. Maar je kunt ook schmink gebruiken van bijvoorbeeld merk als Cameleon, Superstar, Mehron, Kryolan, Diamond FX en Grimas. Let op! Er zit een prijsverschil in deze merken, dit heeft over het algemeen te maken met het kleurpigmentgehalte. Het ene merkt zal beter dekkend werken als het andere merk. Om diepte in het gezicht te krijgen en om vorm te geven aan de pompoen maak je strepen in een donker de kleur op het gezicht. Daarna om highlights te krijgen gebruiken we een lichtere kleur op het gezicht.

   

  Haar

 7. Het haar kun ook mee kleuren als in het filmpje of je kunt kiezen voor een pruik. Zelf had ik ervoor gekozen om een baldcape te gebruiken. Wil je zien hoe je een baldcape plaatst kijk naar: http://ncbodypaintart.jouwweb.nl/blog/instructiefilmpjes/220654_bald-cap

   

  Inkleuren met zwart

 8. Voor het in kleuren van de ogen, mond en neus kan je zwart gebruiken van de verschillende merken. In het filmpje is voor Cameleon gekozen. Daarnaast kun je zwart extra op de donkere lijnen zetten om extra diepte in je pompoen creatie te maken.

   

 9. Prothese (steeltje pompoen)

  Een prothese kan je maken van klei of latex. Let op! Maak je prothese nooit te zwaar, buiten dat het vervelend zit kan het er ook anders heel gemakkelijk van afvallen. Om het geheel af te maken is in het filmpje gekozen om wat groen gras te gebruiken om nog meer kleur en realisme te creeëren. Maar je kunt ook nep blaadjes gebruiken of gewoon een blad van een plant, boom of struik.

   

   

  Wil je zien wat voor pompoen ik heb gemaakt? http://ncbodypaintart.jouwweb.nl/odd

 

Benodigheden kunt u ondermeer bestellen bij http://schminkengrime.nl

Bron: Youtube schminkengrime.nl Met dank aan Jerry en Linda.