Realistische wonden

Gepubliceerd op 11 oktober 2017 om 11:39

Maak wonden met verschillende producten

Instructiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=sPkgvN0iI8Q&t=37s

 

 • Mehron Rigid Collodion

 • Mehron Highlight en Contour Palette

 • Mehron Pencil Liner Dark Brown

 • Maekup Scars, Olive

 • Tinsley Tattoo Carving Board

 • ProColoring Bruise

 • Mehron Coagulated Blood Gel

 • Vermillion FX Thick Blood Oxblood

 • Stainless Steel Spatula

 • Sponsje

 • Stippelspons

 • Penceel

 

Waar littekens te maken

 1. Vooraf bepaald je het beste waar je littekens komen, dit om straks een goed effect te krijgen en het is gemakkelijk voor jezelf. Je kunt dit doen met een Mehron Pencil Liner Dark Brown of met je eigen oogpotlood. Later gaan we veel van het product verwijderen wanneer we de littekens gaan aanbrengen maar voor ondergrond van de Rigid Collodion heb je sowieso een Liner/ oogpotlood nodig.  

 

Mehron Rigid Collodion

 1. Rigid Collodion ruikt sterk. Let op! Ga niet met je Rigid Collodion vlakbij je oog of mond of in je wenkbrauw! Je kunt echt je wenkbrauw verliezen als je de Rigid Collodion verwijderd.

 2. Rigid Collodion heeft een beter effect op de dikke, minder strakke stukken huid.

 3. Je gaat met het kwastje waar de Rigid Collodion op zit over het afgetekende lijntje waar jij hebt bepaald waar het litteken mag komen.

 4. Zodra je het erop zet hebt voel je dat je huid gaat trekken. Omdat niet iedereen tegen dit product kan, test het van te voren op je arm!

 5. Laat de eerste laag 2 a 3 minuten drogen en herhaal met een nieuwe laag. Je kunt dit proces tot 4 a 5 keer herhalen, nagelang hoe diep jij de wond wil hebben.

 6. Omdat de Rigid Collodion erg glanst en om te fixeren, kun je het afpoederen met Mehron Highlight en Contour Palette maar je kunt ook je eigen foundation poeder gebruiken. Gebruik hiervoor een lichte tint. Ga met je kwastje diep in de wond zodat alles minder gaat glanzen. Voor meer instructie kun je het volgende filmpje in het Engels bekijken https://www.youtube.com/watch?v=Cp9VQ8_Vlk8.

  4353bc25a1f3a2f059c93085594a7ff8--scar-makeup-fx-makeup-1.jpg  Picture3297-1.jpg

 

Maekup Scars

 1. Voordat je het product opbrengt, haal het potlood eerst weg en breng dan Maekup scars aan. Voor dit product geldt ook, breng dit niet op de wenkbrauwen aan!

 2. Eventueel kan je een Stainless Steel Spatula (spatel) gebruiken om het in model te brengen.

 3. Maekup Scars is in 4 verschillende kleuren te verkrijgen namelijk, Pink, Olive, Light Red en Dark Red. Maeuk Scars is een snel drogend flexibel litteken materiaal om opliggende littekens direct op de huid te maken. Eenmaal aangebracht op de huid droogt dit materiaal waterproof op.

 4. Wanneer dit prodruct is opgedroogd. De Maekup Scars afpoederen. Dit om het te fixeren en om de glans weg te halen.

Hypertrophic_Scar.jpeg  99c08a_aa6d49227ccc45b5886b3badf861640b.png

 

 

Tinsley Tattoo Carving Board

 1. Hou de Tinsley sheet (Carving Board) tegen het licht en om cirkel/ teken af met een markerstift aan de achterzijde, papieren gedeelte, waar de applicatie “Carving Board” stukken zich bevinden.

 2. Haal de boven kant eraf (transpart met applicaties) en knip op de afgekende stukken eruit.

 3. Plaats met de zijde waar je de stukken hebt af getekend en uitgeknipt terug op de bovenzijde waar de applicatie stukken zich bevinden.

 4. Voorzichtig wrijf je met je vingers, van applicatie “Carving Board” naar de buitenkant, zodat er geen luchtbellen zich meer bevinden op de sheet.

 5. Knip nu de applicatie “Carving Board” stukken uit. Let op! Kijk uit dat je niet in de applicatie knipt.

 6. Wanneer je ze op de huid plaatst Let op de volgende instructie's

 7. Maak je huid goed schoon (geen vuil of make-up) en zorg dat er geen haar zit.

 8. Haal de transparante achterkant van de sheet er voorzichtig af. Deze voelt plakkerig aan!

 9. Waarneer je hebt besloten waar de applicatie “Carving Board” mag komen, plaats je het tegen de huid en druk zachtjes maar goed aan.

 10. Als applicaties “Carving Board” goed zitten, pak je een spons met water en maak je de bovenzijde waar het afgetekende papier nat. Let op! Het papier moet goed en doordrenkt van water zijn. Neem hier de tijd voor.

 11. Voordat je het papier verwijderd nog één keer goed aandrukken. Nu heel verzichtig het papier verwijderen. Het kan zo zijn dat je nog een luchtbel ziet.. Maak dan je vinger nat en druk heel voorzichtig de bubbel weg. Vond je het lastig kun je ook nog het Engelse instructie filmpje van Tinsley sheet bekijken https://www.youtube.com/watch?v=VlUQ9P8uEI8

29627-1_600.jpg

 

Gezicht

 1. Om je ogen vermoeider te later lijken, kan de zijkant tegen de neus en onder je ogen donkerder maken met de Mehron Highlight en Contour Palette maar je kunt hier elk willekeurig oogschaduw of contour poeder hiervoor gebruiken.

 2. Schaduw de ook de rest van het gelaat om een realistischer te creëren. Hieronder voorbeelden van schaduws.

  4acf9960b229d6d5e8ac13067c9b8169-1.jpg
 3. Om een super realistisch beeld te verkrijgen geven we de wonden met ProColoring Bruise meer kleur. Dit kun je met een sponsje aanbrengen maar met je eigenvingers gaat ook prima. Mocht je dit nu niet hebben kan je ook rode, blauw, groene, gele of bruine oogschaduw gebruiken. Toch raad ik je aan om zo'n ProColoring Bruise van Mehron of ander merk te kopen Mehron ProColoring Bruise kost ± € 17. Dit omdat het gewoon het beste effect geeft!

 

e5a013d66910ed67d554961d2ed4b608--acting.jpg  2716af5761d4133a15e60b7754bf1e32--kryolan-makeup-ben-nye.jpg

 

Bloed

 1. Let op! Natuurlijk mag je bloed in je hals, handen, armen of benen gebruiken... Maar weet dat dit door kan lopen en op plekken kan komen te zitten waar je het liever niet had gewild!

 2. Mehron Coagulated Blood Gel is kleverig, dus het blijft in de 'wond' zoals stollend bloed en zal maar een heel klein beetje uitlopen. Om nauwkeurig te werken gebruikte in het filmpje niet het kwastje van het flesje maar een penceeltje met een dun uiteinde.

 3. Daarna ga je met Vermillion FX Thick Clotting Blood, Oxblood wederom over de net met Mehron Coagulated Blood Gel. Vermillion FX Thick Clotting bloed is van een gelatineachtige substantie wat maakt dat het in trage druppels uit een wond loopt. De kleur is die van ouder ontbindend bloed dat is bloodgesteld aan lucht. En kan aangebracht worden direct vanuit het flesje op de huid, waar jij het mooi vindt. Daarna breng je wat Vermillion FX Thick Clotting Blood op de buitenkant van je hand en pakje met een stippelspons het van je hand af en breng het op de wonden aan.

 

Natuurlijk is the sky the limit en het is maar net wat jij mooi vind. Wil ik je heel veel plezier wensen met het maken van creatie.

Linda en Jerry van https://schminkengrime.nl dankjewel voor het instructiefilmpje op YouTube en waar je ook al gebruikte materialen kunt bestellen. 

 

Bron: youtube https://www.youtube.com/watch?v=CIyQdnETw6M&t=14s van schminkengrime.nl