Lifecasting

Gepubliceerd op 13 augustus 2018 om 21:41

Lifecasting: Dirana

Fotograaf: Ed van Rouwendal 

 

Een casting is een bijzonder moment en ik  probeer altijd om de casting zo uniek en privé te houden. Een casting kan kort of lang duren.  Handen en oren duren  ongeveer 10 tot 20 minuten maar met een hoofd ben ik langer bezig..... 30 tot 50 minuten. Een torso of een lijf heb ikzelf nu nog geen ervaring mee.

 

Soms kan het complex zijn. Daarom vind ik het fijn dat ik tijdens de casting ruim de tijd neem voor het model . Vooraf vertel wat ik ga doen.  Het model moet immers best een tijdje stil zitten of liggen. Zelf vind ik het belangrijk dat het voor het model zo aangenaam mogelijk is. Tijdens de casting check daarom altijd of het goed gaat met het model. Ook werk ik alleen met de beste huidvriendelijke materialen.

 

Voordat ik begin met een lifecasting, zorg ik ervoor dat alle materialen klaar staan, alles netjes afgewogen is, want als ik start moet alles doorgaan.

 

Er wordt een bald cap geplaatst,  de haren in het gezicht worden bescherm met vaseline en dan wordt het eerste potje gemengd.  Ik begin bij  de ogen, daarna het voorhoofd en de wangen om de weg te vervolgen naar de nek en kin. Als laatste doe ik de mond en neus. Dit omdat het model best een afgesloten gevoel kan krijgen... dat is de reden waarom ik NOOIT ALLEEN werk... Want mocht er iets mis  dreigen te gaan, wij samen in een sneltrein tempo het goedje eraf hebben. Nadat de silicone erop zitten werk ik met gipsverband. Daarna haal ik het gipsverband en de silicone eraf. En heb je de afdruk van het model. 

 

Zelf werk ik het liefst met Body Double - Silk verkrijgbaar bij https://www.formx.nl/products/silicone1/skin-safe-silicones/index.php 

 

Tanden, oren en handen.

Wil je ook leren lifecasting, er zijn verschillen adressen waar dit mogelijk is, hieronder een aantal optie's ;